Ukategorisert

Forbud mot fotball?

I alle fall hvis formynderne skal være konsekvente.

Tanken gikk tilbake på det norske forbudet mot boksing da skribenten leste artikkelen på Forskning.no. Hjernen kan ta skade ved gjentatte støt. En ny studie viser skader i hjernen til fotballspillere, ifølge artikkelen.

Nå er studien høyst usikker ettersom forskerne har studert få personer. Samtidig vet vi at mennesker er forskjellige og noen kan bli enklere skadet enn andre. Uansett ikke et godt argument for forbud, selv om formyndere ofte ønsker å bekjempe det de selv misliker med forbud. Heldigvis er fotball en idrett som er relativt godt likt i store deler av befolkningen.

PS; Håper ikke formynderen Kjersti Toppe, som for øvrig sitter på Stortinget for Senterpartiet, får se forskningsrapporten. Hun har allerede mer enn nok forbudsforslag på samvittigheten.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer