Ukategorisert

Stenersen: – Vil ikke ha fyrverkeriforbud

Det er uenighet på «ikke-sosialistisk side» i Oslo-politikken

Byrådslederen i Oslo var rask. Like etter nyttårsaften kom Høyre-politikeren med krav om nye reguleringer. Stian Berger Røsland ønsker ytterligere forbud mot fyrverkeri, et forslag Liberaleren allerede har kommentert.

Aina Stenersen, nestleder i Oslo FrP, er heldigvis rimelig på linje med Liberaleren. Hun mener forbud er et dårlig forslag.

–FrP er for fyrverkeri. Vi er ikke enige at et forbud er veien å gå, sier Aina Stenersen til Liberaleren.

–Vi er helt enige om at å sende opp fyrverkeri beruset eller for eksempel i store folkemengder som er farlig, bør straffes hardt med bøter og strengere sanksjoner i alvorligere tilfeller.

Det Aina Stenersen reagerer sterkest på i oppslag fra byrådslederen, er at det virker som om politiet ikke slo ned på uvettig bruk av fyrverkeri. Hun mener kraftige bøter og holdningskampanjer før nyttårsaften med informasjon om sanksjonene politiet har burde gjøre samme nytten som et forbud.

–Mitt råd er derfor å ta problemet på alvor, men å rope på forbud hver gang vi har et problem er ikke veien å gå. At det er en standard lite kreativ løsning fra venstresiden er vi vante med, men en burde kunne forvente mer fra en byrådsleder fra Høyre, avslutter Stenersen.

For redaksjonens egen regning; det er godt det fortsatt finnes sentrale politikere som ikke ønsker forbud for enhver pris!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer