Ukategorisert

Stenersen: – Vil ikke ha fyrverkeriforbud

Det er uenighet på «ikke-sosialistisk side» i Oslo-politikken

Byrådslederen i Oslo var rask. Like etter nyttårsaften kom Høyre-politikeren med krav om nye reguleringer. Stian Berger Røsland ønsker ytterligere forbud mot fyrverkeri, et forslag Liberaleren allerede har kommentert.

Aina Stenersen, nestleder i Oslo FrP, er heldigvis rimelig på linje med Liberaleren. Hun mener forbud er et dårlig forslag.

–FrP er for fyrverkeri. Vi er ikke enige at et forbud er veien å gå, sier Aina Stenersen til Liberaleren.

–Vi er helt enige om at å sende opp fyrverkeri beruset eller for eksempel i store folkemengder som er farlig, bør straffes hardt med bøter og strengere sanksjoner i alvorligere tilfeller.

Det Aina Stenersen reagerer sterkest på i oppslag fra byrådslederen, er at det virker som om politiet ikke slo ned på uvettig bruk av fyrverkeri. Hun mener kraftige bøter og holdningskampanjer før nyttårsaften med informasjon om sanksjonene politiet har burde gjøre samme nytten som et forbud.

–Mitt råd er derfor å ta problemet på alvor, men å rope på forbud hver gang vi har et problem er ikke veien å gå. At det er en standard lite kreativ løsning fra venstresiden er vi vante med, men en burde kunne forvente mer fra en byrådsleder fra Høyre, avslutter Stenersen.

For redaksjonens egen regning; det er godt det fortsatt finnes sentrale politikere som ikke ønsker forbud for enhver pris!

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
9 years ago

Neida, ikke forbud for enhver pris. Men selv en liberaler/liberalist er vel enig i at den enkeltes frihet kan eller må begrenses når det setter andres liv og helse i fare.

karine
karine
9 years ago

En flott sak å ta Høyre på. Hva hender med Høyre og påbud? Huff!

Knut
Knut
8 years ago

Tillat pinnerakettene igjen, slik det er nå er jo fyrverkeriet amputert og kjedelig. Etter at pinnerakettene ble forbudt så har jeg sluttet helt å kjøpe fyrverkeri. Det er ikke noe morsomt lenger.
I andre land kan du kjøpe raketter hele året rundt, i Norge ikke i det hele tatt. Det er noe rart med dette landet. La oss håpe den nye regjeringen opphever dette tullet. De får forby alt eller ingenting.
La heller folk bruke vettet når de bruker fyrverkeri.

Fra arkivet