Ukategorisert

Mer demokrati?

«Mer demokrati» er kun moteord. I politikkens verden er disse to ordene uten innhold. Se til Oslo!

Det blir folkeavstemning om OL-saken i Oslo, men det politiske flertallet sørger av praktiske grunner for at det er stortingsvalgmanntallet som danner grunnlaget for folkets røst. Det betyr at mange Oslo-borgere ikke får stemme ja eller nei til Oslo-OL i folkeavstemningen.

Ved kommunevalg kan personer som har bodd i Norge i tre år delta. Det samme gjelder for nordiske statsborgere som har registrert adresse før 30. juni i valgåret. Ved stortingsvalg blir alle disse borgerne utelukket. I OL-avstemningen har det politiske flertallet valgt å ekskludere mange gjennom å benytte stortingsvalgmanntallet. «Mer demokrati»? Jau, jau!

Men; la oss håpe de som får stemme sier klart og tydelig nei til et skattefinansiert OL!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer