Ukategorisert

Nei, nei, nei Ungdom Mot Rasisme

Å anmelde FrP-politikere for rasisme er en dårlig idé.

Liberaleren gjentar gjerne; det er når de mest ufyselige meninger kan ytres at ytringsfriheten er mest verdifull.

Ungdom Mot Rasisme har i dag meddelt at de vil anmelde Per-Willy Amundsen som på Nordlys.no støtter FpU-lederen som i går forlot en pub fordi det var for mange utlendinger i lokalet.

Facebook.com skriver ungdomsorganisasjonen, at de vil anmelde Amundsen. Per Willy Amundsen er stortingsrepresentant for Troms FrP.

–Dette landet er vårt land. Ikke landet til etnisk norske nordmenn som Frp mener det er. Vi er lei av at Frp skaper splid i den norske befolkningen ved at de ytterligere stigmatiserer nordmenn med en annen hudfarge. Grønland er primært bosatt av nordmenn, ikke innvandrere. Og det at en pub har nordmenn på besøk med innvandrerbakgrunn; ER IKKE ET PROBLEM, skriver Ungdom Mot Rasisme på Facebook.

Det må og skal være lov å komme med forkastelige uttalelser. Det er en del av demokratiet de fleste av oss bør forsvare!

Det er retten til å ytre seg som gir debatt. Debatter skaper fremskritt!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Dersom disse ungdommene mener det å forlate et offentlig sted er en handling som strider mot straffeloven § 135 a, kan jeg berolige dem med at opplæringsloven § 4a-2 gir dem rett til å lære å lese selv om de ikke skulle være i skolepliktig alder. Det er bare å ta kontakt med den kommunale voksenopplæring, så vil de nok lære dem den «grunnleggjande dugleik» som er «turvande».

Konrad
9 years ago

Vel, det handler ikke om å forlate et utested.

Men anmeldelsen er tøvete og unødvendig.

Jone
Jone
9 years ago

Så… Hvis jeg går inn i en bar men ikke liker meg der, så kan jeg gå.

Men hvis det er mange «islendinger» der, så kan jeg ikke gå, fordi da er jeg rasist?

Er jeg mannsjåvisistsvin når jeg forlater en plass fordi det er for … eh. få kvinner der? Vi gjør det HELE tiden. Vi drar en plass for å møte likesinnede. Noen, mer oppdatt av likeskinnede 😛

Konrad
9 years ago

Absolutt. Dersom jeg (heteorfil mann på sjekkern’) forviller meg inn på en homobar, ja da tusler jeg bare ut igjen. Helt vanlig det.

Fra arkivet