Ukategorisert

Ber om mer åpenhet og innsyn

I 2013 bør det være helt naturlig med direktesendinger fra politiske møter. Dessverre er det noen kommuner som ikke henger med i tiden.

Eidsvoll Venstre og Eidsvoll Høyre har fremmet en felles interpellasjon til kommunestyremøtet som blir avholdt i neste uke. I interpellasjonen spør Peter Tornquist (H) og Knut Bakkehaug (V), om ordføreren vil ta initiativ til direktesending/streaming fra møter i folkevalgte organer i Eidsvoll? De nevner både kommunens nettsted og samarbeid med eksterne aktører som mulige alternativer for kommunen.

Venstre har tatt opp samme tema tidligere. Da ble resultatet én overføring av et møte i kommunestyret. Nå går Venstre og Høyre lenger, og ber om såkalt live-streaming på nett av møter i Eidsvolls folkevalgte organer.

Venstre og Høyre mener, ifølge nettstedet til Eidsvoll Venstre, at åpenhet skal prege politikken både lokalt og nasjonalt. For å øke innbyggernes interesse for og engasjement i hvordan kommunen styres, bør lyd og bilde fra møter i kommunens folkevalgte organer gjøres tilgjengelig i sanntid gjennom såkalt live-streaming. Teknologien er lett tilgjengelig, og brukes jevnlig av Stortinget og av et voksende antall kommuner.

Ordføreren bør imøtekomme interpellasjonen ved å sette saken på sakskartet så fort som mulig. Ved å bruke minimalt med skattefinansierte penger er det mulig å finne løsninger for å overføre politiske møter. Mange kommuner har overføringer, selv om det stort sett er by- og kommunestyremøter som blir prioritert av lokalpolitikere i store deler av landet.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?