Ukategorisert

Skattefinansiert skolemat – også i denne valgkampen

Senterpartipolitikere ønsker skattefinansiert skolemat som den neste store helsereformen i Norge.

Tre senterpartipolitikere foreslår en skrittvis reform med et skolemåltid for alle skoleelevene som mål, skriver Nationen.

Igjen blir ordet «gratis» brukt i forslag om skolemat, men politisk vedtatt skolemat er ikke gratis – maten vil bli skattefinansiert.

Politikere som ønsker skattefinansiert skolemat bør studere undersøkelsen som Utdanningsforbundet gjorde i forbindelse med leksehjelp. Skattefinansiert innsats reduserer innsatsen som foreldre og foresatte bør legge i egne barn.

Det er også eksempler på at skolefruktordningen er det samme som å kaste skattefinansierte penger ut av vinduet – bokstavelig talt. Elever kaster nemlig mye av frukten som er kjøpt inn ved hjelp av skatter og avgifter.

Vi trenger en stortingsvalgkamp om hvordan vi kan gjøre staten bedre og billigere. Skattefinansiert skolemat hører ikke hjemme i en slik debatt!

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.