Ukategorisert

Siste påske med stengte butikker?

Dersom FrP-politiker Kristian Norheim skal få det slik han vil, må et nytt stortingsflertall avskaffe åpningstidsbestemmelsene på søndager og helligdager, og det må skje rimelig raskt etter valget.

Det kan et nytt stortingsflertall gjøre, men det betinger et stort FrP i nasjonalforsamlingen etter høstens valg. KrF må være utradert og det må være liberale krefter i Høyre som dominerer i partiet.

Fremskrittspartiet har i inneværende periode prøvd å liberalisere lovverket for åpningstider, uten at partiet fikk gehør. Det er faktisk få stortingsrepresentanter som ønsker at eierne av butikkene skal få fastsette egne åpningstider. Den private eiendomsretten og avtalefriheten står ikke spesielt sterkt i Stortinget.

Det er Kristian Norheim, leder i Telemark FrP, som tror dette kan være den siste påsken med stengte butikker i Norge. Ettersom Norheim er en rimelig positiv og optimistisk fyr, tar han ikke med forutsetningene som ligger til grunn for at åpningstidsbestemmelsene skal bli avskaffet.

–Når det gjelder helligdagsstengte butikker, så er det en utdatert ordning. Butikkene bør selv kunne bestemme om de skal ha åpent eller ikke på en helligdag, sier Kristian Norheim til TA.no.

Liberalisering av åpningstidsbestemmelsene på søndager og helligdager, vil være et enormt fremskritt både ideologisk og praktisk. De som vil selge varer, bør få ha egen butikk åpen uansett ukedag, klokkeslett eller tid på året.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer