Ukategorisert

Siste påske med stengte butikker?

Dersom FrP-politiker Kristian Norheim skal få det slik han vil, må et nytt stortingsflertall avskaffe åpningstidsbestemmelsene på søndager og helligdager, og det må skje rimelig raskt etter valget.

Det kan et nytt stortingsflertall gjøre, men det betinger et stort FrP i nasjonalforsamlingen etter høstens valg. KrF må være utradert og det må være liberale krefter i Høyre som dominerer i partiet.

Fremskrittspartiet har i inneværende periode prøvd å liberalisere lovverket for åpningstider, uten at partiet fikk gehør. Det er faktisk få stortingsrepresentanter som ønsker at eierne av butikkene skal få fastsette egne åpningstider. Den private eiendomsretten og avtalefriheten står ikke spesielt sterkt i Stortinget.

Det er Kristian Norheim, leder i Telemark FrP, som tror dette kan være den siste påsken med stengte butikker i Norge. Ettersom Norheim er en rimelig positiv og optimistisk fyr, tar han ikke med forutsetningene som ligger til grunn for at åpningstidsbestemmelsene skal bli avskaffet.

–Når det gjelder helligdagsstengte butikker, så er det en utdatert ordning. Butikkene bør selv kunne bestemme om de skal ha åpent eller ikke på en helligdag, sier Kristian Norheim til TA.no.

Liberalisering av åpningstidsbestemmelsene på søndager og helligdager, vil være et enormt fremskritt både ideologisk og praktisk. De som vil selge varer, bør få ha egen butikk åpen uansett ukedag, klokkeslett eller tid på året.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Har du betalt “forsikring” hos staten?Har du betalt “forsikring” hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.