Ukategorisert

Kvinne, om litt kan det være deg!

Personer som har gjennomført militær førstegangstjeneste, blir med ujevne mellomrom innkalt på repetisjonsøvelser.

Med dagens organisering er det mulig å slippe førstegangstjenesten, men de som gjennomfører militær førstegangstjeneste vil bli plaget med repetisjonsøvelser. Skal vi ha et forsvar, må soldatene øve. Det er verre å komme unna øvelsene enn selve førstegangstjenesten og det problemet vil både menn og kvinner få i løpet av neste valgperiode dersom det blir et politisk flertall på Stortinget for kjønnsnøytral verneplikt.

Det betyr, dersom det politiske flertallet ikke sørget for et nytt system, at kvinner vil måtte gjennomføre repetisjonsøvelser. Når de blir innkalt til øvelser kan livet ha endret seg dramatisk fra tiden da de gjennomførte militær førstegangstjeneste.

I 2010 intervjuet Liberaleren Marita Melsbø Nilsen, en kvinne som gjennomførte førstegangstjenesten helt frivillig. Da hun ble eldre ville hun ut av forsvarets system og det var enklere tenkt enn gjort. Det hun opplevde kan tusenvis av kvinner oppleve i årene som kommer fordi mange politikere også ønsker kvinnelige slaver.

Kjell Ingolf Ropstad, stortingsrepresentant for KrF, har de siste dagene vært på repetisjonsøvelse, ifølge NRK. Han ble ikke tvunget inn på grunn av vervet som stortingsrepresentant, men det blir du kvinne. Fortsatt for slaveri?

I vår har landsmøtene til Senterpartiet, SV, Venstre og Arbeiderpartiet vedtatt kjønnsnøytral verneplikt. Med dagens organisering betyr vedtakene kvinnelige slaver!

Tags:

Mest lest

Arrangementer