Ukategorisert

Datalagringsforskriftene er klare

Fredag offentliggjorde Post- og teletilsynet forskriftene om lagringsplikt på grunn av Stortingets vedtak om datalagringsdirektivet.

Det er Høyre og Arbeiderpartiet som sørget for politisk flertall på Stortinget for direktivet som personverntilhengerne er motstandere av.

Datalagringsdirektivet betyr lagring av blant annet epost, telefoni, internett og mobilt internett. Opplysningene som vil bli lagret er hvem du kommuniserer med, din ip-adresse og hvor du befinner deg. Når dette trer i kraft er vi alle mistenkte for å utføre kriminelle handlinger, et klart brudd med den liberale rettsstaten.

Vi minner om kronerullingen som Digitalt Personvern gjennomfører. Det er viktig at det er penger nok i kassa til å bekjempe politiske overgrep.

Politikerne vedtar jevnlig nye virkemiddel for å bekjempe kriminalitet og terror, til tross for at politiet har virkemidler de ikke bruker spesielt godt. Hva blir det neste når datalagringsdirektivet ikke er nok? Erfaringer fra utlandet, blant annet Danmark, viser at datalagring har minimal effekt.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer