Ukategorisert

Fokus på kvinner!

Regjeringen har lansert noe de har kalt «Lokalvaldag».

Kommunalminister Liv Signe Navarsete redegjør for tiltaket på Regjeringen.no. Selv om tiltaket trolig er bak mål, er det bedre enn å forandre loven gjennom å innføre mer kjønnskvotering – noe Navarsete har truet med tidligere.

I vårt demokrati er det kun en god mal på hvordan det er mulig å øke kvinneandelen. Kvinner må bli prioritert i nominasjonsprosessene. Det betyr at partiene må kumulere kvinner inn på såkalte sikre plasser på de ulike nominasjonsmøtene. I tillegg må partiene få oppslutning ved valg, slik at «sikre» plasser blir sikret på valgdagen. Denne malen bør være rimelig kjent uten tiltaket «Lokalvaldag».

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

De politiske forskjeller som finnes i forbindelse med kvotering av kvinner på sikker plass, gir grunnlag for visse refleksjoner.

Regjeringspartiene + Venstre og Kristelig Folkeparti kvoterer inn kvinner på sikker plass. Det folk altså med sikkerhet kan vite om de kvinnene som står på sikker plass på disse partilistene, er at de er kvinner.

Høyre og Fremskrittspartiet kvoterer ikke inn kvinner på sikker plass. Det folk altså med sikkerhet kan vite om kvinner som står på sikker plass på disse partilistene, er at de er dyktige. Ellers hadde de ikke stått der.

Så enkelt er det.

Andreas
Andreas
9 years ago

«Regjeringspartiene + Venstre og Kristelig Folkeparti kvoterer inn kvinner på sikker plass. Det folk altså med sikkerhet kan vite om de kvinnene som står på sikker plass på disse partilistene, er at de er kvinner.»

Representerer du KrF er det vel egentlig noe suspekt ved deg uavhengig av kjønn 🙂

Pleym
Pleym
9 years ago

Meg bekjent har ikke V noen kvoteringsregel. Isåfall tar Andreas feil i sine påstander om at Vs kvinnelige kandidater ikke er dyktige.

Men jeg kan jo ta feil. Korriger meg gjerne.

Fra arkivet