Ukategorisert

Venstre sørger for at flere må betale skatt

I Sør-Varanger går Venstre sammen med Arbeiderpartiet og SV, og sikrer økt politisk makt i kommunen gjennom å utvide ordningen med eiendomsskatt.

I praksis betyr eiendomsskatt millioner av kroner ekstra i kommunekassa som igjen betyr at politikerne ikke trenger å være spesielt nøye med hvordan de bruker pengene. Jo mer penger en politiker har, desto større blir sløsingen av skattefinansierte penger.

Arbeiderpartiet, SV og Knut Mortensen (uavhengig) foreslo allerede i budsjettmøtet i desember å fjerne bunnfradraget og innføre eiendomsskatt i hele kommunen fra neste år. Den gangen stemte Venstres Stian Celius imot, med sine daværende samarbeidspartnere Sp, Høyre, Frp og Agnar Jensen. Dermed ble dagens ordning med eiendomsskatt kun for beboere på Kirkeneshalvøya videreført. Fra og med nyttår blir det trolig slutt på det. Flertallet vil innføre eiendomsskatt i Sør-Varanger kommune, melder Finnmarken.

Liberalister i Venstre må få vondt i hjertet av slike saker! For øvrig er det bemerkelsesverdig at politikere stemmer mot eiendomsskatt i desember, men støtter økt politikermakt fem måneder etterpå.

Kommunestyret skal behandle saken 29. mai.

Mest lest

Arrangementer