Ukategorisert

Skulle gjerne hørt en rødgrønn politiker med dette standpunktet

Tro om programleder Elisabeth Onsum hadde behandlet en rødgrønn politiker slik som hun behandlet FrPs Mazyar Keshvari i Ukeslutt?

Spørsmålet blir nok stående ubesvart fordi rødgrønne politikere er motstandere av lukkede asylmottak. Skribenten heier mer på rødgrønne politikere i dette spørsmålet enn på Fremskrittspartiet, men jeg skulle gjerne hørt om NRKs journalister behandler politikerne rimelig likt. Følelsen er at FrP-politikere blir kjørt hardt sammenlignet med andre politikere.

I Ukeslutt på lørdag var ett av temaene lukkende asylmottak. Det var Mazyar Keshvari, stortingskandidat i Oslo, som forsvarte partiets standpunkt. Han brukte faktisk sikkerhetsargument ovenfor barn som argument for lukkede mottok, ettersom introduksjonen til debatten var at barn og ungdommer forsvinner fra asylmottak. Han ble kjørt relativt hardt av programleder Elisabeth Onsum, hardere enn det som bruker å være vanlig når rødgrønne politikere kommer med ekstreme utspill – for eksempel skatteøkninger.

NRK er en skattefinansiert, statlig institusjon. Det betyr at også FrP-politikere, medlemmer og sympatisører av partiet betaler for og skal nyte godt av det NRK gjør. Det er litt av ulempen med statlig eierskap i medieselskap. NRK må holde tunga rett i munnen når det gjelder redaksjonell dekning av mange forskjellige områder. Om Elisabeth Onsum gjorde det på lørdag, får vi neppe et godt svar på. Men; det hadde vært spennende å høre en rødgrønn politiker forsvare lukkede mottak i Ukeslutt neste lørdag!

Du kan selv høre debatten på NRK.no. Les også: NRK må passe seg.

Mest lest

Arrangementer