Ukategorisert

SV-kandidat avliver myten om liberale SV

Kirsti Bergstø, SVs førstekandidat i Finnmark og tidligere statssekretær for partilederen, mener legaliseringsstandpunkt når det gjelder hasj er farlig.

Etter at Miljøpartiet De Grønne fikk oppslag om partiets narkotikapolitikk, har det vært debatter om blant annet hasj. Fabrice Caline, førstekandidat i Finnmark for Miljøpartiet De Grønne, ønsker for eksempel en nederlandsk modell, ifølge Altaposten.

Kirsti Bergstø tar kraftig til motmæle i Altaposten.

–I følge De Grønne må hasj legaliseres fordi det er så utbredt. Det blir litt som å si at vi skal slutte med fartsgrenser fordi mange uansett kjører for fort. Dette er en veldig farlig tilnærming til sosiale spørsmål. Vil De Grønne gå inn for statlige bordeller fordi det er vanskelig å bekjempe kjøp av seksuelle tjenester, spør Bergstø, som mener man heller bør jobbe for å begrense bruken av rus, sier hun ifølge oppslaget.

–Samfunnet trenger mindre rus, ikke mer. Rusbruk og psykisk helse har en tett sammenheng, derfor vil det være et svik mot både de som sliter med rusproblemer, hjelpeapparat og kommende generasjoner å legalisere hasj. SV vil heller jobbe for å styrke ungdomstilbud og psykiatri og satser på flere helsesøstre i skolen, sier Bergstø til Altaposten.

Lesere som tror SV ønsker en mer liberal narkotikapolitikk, bør muligens snakke med Kirsti Bergstø. En politiker som gjør rommet for kriminelle aktører nokså stort.

Tags:

Mest lest

Arrangementer