Ukategorisert

Arbeiderpartipolitiker forsvarer ytringsfriheten

Det er prisverdig at Finnmarks Arbeiderpartis Willy Pedersen mener det er rom for alle meninger i det norske demokratiet.

Pedersen har representert Arbeiderpartiet i folkevalgte verv. Han har blant annet hatt sine økter på Stortinget. I dag er han organisasjonssekretær i Finnmark AP.

Årsaken til utspillet som NRK Finnmark dekker, er et brev som Statsministerens kontor og fylkeslag i Arbeiderpartiet har fått. I brevet blir statsminister Jens Stoltenberg sammenlignet med Quisling og Ap får skylda for 22. juli-terroren. Willy Pedersen ber den anonyme avsenderen stå frem, og han ønsker debatt om påstandene.

–Jeg mener det er rom for alle meninger i det norske demokratiet, også det her type brev og ytringer. Det som er feigt her på mange måter, er at man ikke ønsker å stå fram med fullt navn, sier Pedersen til NRK og legger til:

–Det er legitime meninger man har. De er grusomme og til dels krenkende for mange som har følt det her på kroppen. Men det går an å ytre dem og vi tar gjerne debatten.

Det er kun litt over to år siden AUF, en organisasjon Pedersen kjenner godt, anmelde FrPs Christian Tybring-Gjedde for rasisme, en sak Liberaleren omtalte. Vi mente da og mener fortsatt, at det er når de mest ufyselige meninger kan ytres at ytringsfriheten er mest verdifull. At holdninger kommer frem gjennom offentlige debatter, er helt nødvendig for å kunne debattere grunnlaget for holdningene.

Mest lest

Arrangementer