Ukategorisert

Helga Pedersen om DLD

Helga Pedersen, nestleder og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, deltok på nettmøtet på FD.no.

Harald Olsen stilte spørsmål om datalagringsdirektivet:
«Hvorfor gikk Arbeiderpartiet inn for å svekke personvernet ved å vedta Datalagringsdirektivet (DLD) når det var full strid om dette kontroversielle direktivet internt i EU? Er sikkerhet viktigere enn frihet for Arbeiderpartiet?»

–Jeg mener at sikkerhet og frihet er to sider av samme sak. Jeg kan vanskelig tenke meg noe mer krenkende mot enkeltindividet enn å bli utsatt for kriminelle handlinger. Derfor er det viktig at norsk politi kan samarbeide med politi i andre land for å ta tyveribander, narkotikanettverk og pedofile som opererer på nett. Det er dette datalagringsdirektivet handler om, og jeg er ikke enig i at det nye regelverket svekker personvernet, svarte Pedersen.

Erfaringer fra utlandet tyder på at Helga Pedersen bommer grovt!

Mest lest

Arrangementer