Ukategorisert

Helga Pedersen om DLD

Helga Pedersen, nestleder og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, deltok på nettmøtet på FD.no.

Harald Olsen stilte spørsmål om datalagringsdirektivet:
«Hvorfor gikk Arbeiderpartiet inn for å svekke personvernet ved å vedta Datalagringsdirektivet (DLD) når det var full strid om dette kontroversielle direktivet internt i EU? Er sikkerhet viktigere enn frihet for Arbeiderpartiet?»

–Jeg mener at sikkerhet og frihet er to sider av samme sak. Jeg kan vanskelig tenke meg noe mer krenkende mot enkeltindividet enn å bli utsatt for kriminelle handlinger. Derfor er det viktig at norsk politi kan samarbeide med politi i andre land for å ta tyveribander, narkotikanettverk og pedofile som opererer på nett. Det er dette datalagringsdirektivet handler om, og jeg er ikke enig i at det nye regelverket svekker personvernet, svarte Pedersen.

Erfaringer fra utlandet tyder på at Helga Pedersen bommer grovt!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
8 years ago

«Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.»

– Benjamin Franklin

Andreas
Andreas
8 years ago

Eksemplarisk bruk av nytale fra Pedersen. Mange som jobber med sikkerhet sier jo at utfordringen er nettopp det med å balansere mellom frihet og sikkerhet fordi de to tingene ofte går mot hverandre. For eksempel hevdes det at man ikke kan ha med drikke gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser pga sikkerhet. (La oss ikke gå inn på hvorvidt det er en faktisk risiko eller ikke.) Men det er da ingen som vil argumentere at det er frihet at du er tvunget til å kjøpe drikke dyrt hvis du blir tørst fem minutter etter å ha passert gjennom. Strengt tatt ser jeg… Read more »

Fra arkivet