Ukategorisert

Seier for elevene

Staten bør si unnskyld. Politikerne bør stoppe ordningen med narkotikaforebyggende innsats i skolen med hund.

Saker om razziaer med politihund i skoler har vært en gjenganger på Liberaleren.no de siste årene. Siste gang vi skrev om dette, kunne vi fortelle at Elevorganisasjonen sendte et prosessvarsel til Justisdepartementet. Elevorganisasjonen la frem sitt grunnlag på hvorfor praksisen med narkotikaforebyggende skoleinnsats med hund i skolen er lovstridig.

Nå har Justisdepartementet midlertidig satt en stopper for at politiet kan ta med narkotikahunder i klasserom på videregående skole, ifølge NRK. Dette er veldig bra, men ikke godt nok. Ordningen med razziaer i skoler bør avvikles uten forbehold.

Hovedregelen for en politiaksjon bør være mistanke mot et sted eller én person. Uten mistanke, ingen politiaksjon! Enkelt og greit!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer