Ukategorisert

FrP har snudd i skolematsaken

Ja, Liberaleren har harselert med FrP og andre politikere som ønsker skattefinansiert skolemat.

Skattefinansiert skolemat er én av de verste sakene som blir debattert i valgkampen. Den er ille fordi den viser at mange politikere overhode ikke setter grenser for politikk. Skattefinansiert skolemat er ett eksempel på at politikerne tar ansvar fra foreldre/foresatte, og de tror politiske vedtak kan fikse de fleste problem.

Fremskrittspartiet er for skattefinansiert skolemat, og har tidligere markedsført standpunktet til Liberalerens store irritasjon. Nå, i dag, er tonen fra Tord Lien litt annerledes enn den var i oktober 2011.

Vi henter rett og slett en gladnyhet fra NRK.no:
«Fremskrittspartiet utelukker ikke at partiet vil kjempe for skolemat en gang i fremtiden, men akkurat nå er det andre skoleprosjekter partiet ønsker å prioritere.

På spørsmål om partiet sier ja eller nei til skolemat, svarer utdanningspolitisk talsmann Tord Lien følgende:

– Ikke de neste fire årene, men kanskje på sikt, sier Lien til NRK.no, og legger til:

– Vi sier ja til dagens skolefruktordning, og på sikt bør vi få til noe mer. Men det viktigste nå er at vi hever lærerressursene, til den situasjonen er tilfredsstillende. Vi kan ikke prioritere skolemat de neste fire årene.»

Utgangspunktet for NRK-oppslaget, er en gjennomgang av partienes standpunkt i saken om skattefinansiert skolemat.

Mest lest

Arrangementer