Ukategorisert

Frihetsforkjempere i NHO Service

NHO Service ønsker at det fortsatt skal være mulig å betale varer og tjenester med kontanter.

Liberaleren meldte i august at NHO Reiseliv vil be Finansdepartementet om en lovendring som gjør at hoteller og restauranter med loven i hånd kan nekte kunder å gjøre opp for seg kontant. Forslaget ble kritisert av Høyre-politikeren, Lars-Helge Jensen som også driver reiselivsbedrifter i Finnmark.

En analyse som NHO Service har bestilt viser at bruken av kontanter i samfunnet har vært helt stabil siste 6-7 år, og at vi er langt unna et kontantløst samfunn.

Det er faktisk mulig å mistenke NHO Reiseliv for «ekteskap» med finansnæringen som vil tjene grovt på om kontantene ble borte, ettersom forbrukerne ville blitt avhengige av kortene bransjen tilbyr. Kun fantasien setter begrensninger for hva som kan skje om alle kundene måtte bruke kort.

Den 9. september var Petter Furulund, administrerende direktør i NHO Service, i en radiodebatt på NRK mot en representant fra NHO Reiseliv. Furulund brukte både frihets- og personvernargument for å beholde kontantene i samfunnet.

Flere enn NHO Service bør komme på banen slik at forslaget fra NHO Reiseliv dør ut. Skulle det bli et forbud mot kontanter, vil Norge trolig være det første landet i verden der penger ble ulovlig.

Tags:

Mest lest

Arrangementer