Ukategorisert

FrP klarer ikke kutte eiendomsskatten

Det nye regimet i Alta kommune, bestående av Høyre, FrP, Venstre og Kystpartiet, bruker mer penger enn det politikerne bør bruke.

Resultatet er overforbruk, og en nokså usunn kommuneøkonomi. Dårlig økonomi er vanlig i mange norske kommuner. Mange politikere setter ikke grenser for politikk, og organiserer den kommunale driften på en måte som gir høyere kostnader enn det bør være.

Nå går Ronny Berg (FrP), varaordfører i Alta kommune, ut i Altaposten og innrømmer at det ikke blir kutt i eiendomsskatten, selv om FrP gikk til valg for to år siden med motstand mot denne skatten.

Eiendomsskatt gir lokalpolitikere mye ekstra penger, men skatten utgjør i mange kommuner en bitteliten del av budsjettet. Politikere som virkelig vil fjerne eiendomsskatten, får det til gjennom litt tøffere prioriteringer enn det som har vært vanlig blant skatte-kåte politikere.

Mest lest

Arrangementer