Ukategorisert

Penger til OL?

Byrådet i Oslo har lagt fram forslag til budsjett for 2014.

Budsjettforslaget, publisert på nettstedet til Oslo kommune, inneholder en rekke kutt, blant annet til bydelene. Nå er Liberaleren tilhenger av kutt i skattefinansierte budsjett, men vi sløser heller ikke bort millioner av kroner på forarbeid til en idrettsfest i 2022 eller enorm satsing på store kulturbygg som Munch-museet.

Politikk er å prioritere mellom byrder og knappe gode. Politikk er å velge mellom mer eller mindre gode saker. Én million kroner til et formål betyr veldig enkelt forklart én million mindre til et annet formål.

Byrådet viser med budsjettforslaget at Oslo har nok penger, selv om mange i bystyret med rette vil kritisere prioriteringer. Forslaget viser likevel at det er penger nok i systemet uten eiendomsskatt. Det bør være betryggende å vite for mange Oslo-borgere.

Mest lest

Arrangementer