Ukategorisert

Lett å bli kvitt formynderstemplet

Å bli kvitt stemplet som et forbudsparti er veldig enkelt for Arbeiderpartiet. Partiet trenger kun å akseptere eiendomsrettigheter, og at mennesker tar ulike valg.

Stortinget består av mange formyndere. Arbeiderpartipolitikerne er ikke de verste, selv om partiet har sørget for at mye er ulovlig i Norge.

FpU gjennomførte i månedene før valget en kampanje mot en rekke meningsløse forbud. FpUs syndebukk var Arbeiderpartiet, men Ap har hatt god hjelp slik at Norge er regulert fra A til Å.

Nå ønsker AUF-leder Eskil Pedersen, at Arbeiderpartiet skal kvitte seg med stemplet som et forbudsparti.

–Jeg er tilhenger av dagens alkoholpolitikk og en streng antirøyk-politikk, men for å opprettholde oppslutning om det, må vi velge våre kamper og konsentrere oss om de tunge, viktige sakene. Nå bidrar vi til å gi høyresiden billige poeng som tar fokus vekk fra viktigere diskusjoner, sier Pedersen til VG.

Når en reiselivsbedrift ikke får vise frem kongekrabber til turister, er det ett eksempel som illustrerer at mange politikere ikke har konsentrert seg om «viktige saker» i utformingen av ulike regler. Det hadde blitt en helt annen politisk debatt og et helt annet Norge om Arbeiderpartiet virkelig konsentrerte om reguleringer som blir ansett som viktig.

Ettersom mennesker er ulike, vil definisjonen av hva som er viktig variere. Mens Eskil Pedersen mener alkoholpolitikk er viktig, ønsker liberale politikere så lite politisk styring som mulig. Derfor er fasiten, at politikere må akseptere den private eiendomsretten. Om AUF-lederen vil gå så langt, er heller tvilsomt.

Mest lest

Arrangementer