Ukategorisert

Mange kommuner med elendig service

Den rødgrønne regjeringen og det forrige stortingsflertallet har i to valgperioder skrytt over satsingen på kommunesektoren.

Forbrukerrådet sjekker hvert fjerde år servicenivået, tilgjengeligheten og informasjonskvaliteten i alle kommunene. Årets resultat viser at mange kommuner gjør det elendig, til tross for den såkalte satsingen på kommunesektoren av dagens regjering som snart skal gå av.

Testmedarbeidere har i regi av Forbrukerrådet utgitt seg for å være privatpersoner, og deretter henvendt seg til kommunene på e-post, telefon og via nettstedene. Hver eneste kommune har fått 19 henvendelser. Nesten 400 kommuner får stryk, ifølge testen som er publisert på nettstedet Forbrukerradet.no.

Det er Rollag i Buskerud som er best, og får 88,9 av 100 mulige poeng i testen. Testen viser at store kommuner stort sett gjør det bedre enn småkommuner og det bør være et poeng for alle som ønsker kommunesammenslåinger.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
    Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
  • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
    Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
  • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
    Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.