Ukategorisert

Blir trolig små endringer

Det er begrenset hvor store endringer det nye flertallet kommer til å gjøre på budsjettforslaget som ble fremlagt i dag.

Den nye regjeringen/regjeringspartiene er avhengig av sentrumsstøtte i Stortinget. Det gir redusert handlingsrom når Høyre og FrP skal endre det rødgrønne forslaget. I tillegg viser historien at kun små endringer blir gjort av et nytt flertall etter valg.

Det nye stortingsflertallet bør kutte i skatt, blant annet ytterligere kutt på arveavgiften og formueskatten. Prioriterte områder i regjeringsplattformen er samferdsel, helse og skole. Det vil sikkert komme en del påplussinger, men det er begrenset hvor mye mer penger de ikke-sosialistiske partiene bør bruke. Forbruket er høyt nok, noe pengebruken fra pensjonsfondet viser i regjeringens forslag.

Budsjettkommentarene fra talsmenn i Høyre og FrP har vært lite matnyttig til nå. De har egentlig ikke kommet med noen nyheter om budsjettarbeidet som skal pågå de neste ukene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer