Ukategorisert

Blir trolig små endringer

Det er begrenset hvor store endringer det nye flertallet kommer til å gjøre på budsjettforslaget som ble fremlagt i dag.

Den nye regjeringen/regjeringspartiene er avhengig av sentrumsstøtte i Stortinget. Det gir redusert handlingsrom når Høyre og FrP skal endre det rødgrønne forslaget. I tillegg viser historien at kun små endringer blir gjort av et nytt flertall etter valg.

Det nye stortingsflertallet bør kutte i skatt, blant annet ytterligere kutt på arveavgiften og formueskatten. Prioriterte områder i regjeringsplattformen er samferdsel, helse og skole. Det vil sikkert komme en del påplussinger, men det er begrenset hvor mye mer penger de ikke-sosialistiske partiene bør bruke. Forbruket er høyt nok, noe pengebruken fra pensjonsfondet viser i regjeringens forslag.

Budsjettkommentarene fra talsmenn i Høyre og FrP har vært lite matnyttig til nå. De har egentlig ikke kommet med noen nyheter om budsjettarbeidet som skal pågå de neste ukene.

Tags:

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
  I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
 • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
  Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.