Notiser

Større avstand til valglokalet gir flere sofavelgere

Det viser dansk studie av forrige kommunevalg. Derfor kan den massive stengingen av valglokaler etter kommunereformen i Danmark få konsekvenser for valgdeltakelsen, ifølge Forskning.no.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
8 years ago

So? Finnes det ingen grenser for å servere selvfølgeligheter? Et oppsøkende stemmelokale eller et lokale i hvert hjem ville helt sikkert økt antall stemmer mottatt, ja. Og om du fjernet alle valglokalene ville valgdeltakelsen være lik null. Og et sted imellom der finner vi forhåpentlig en tilnærmet optimal spredning. Ja, hva så? For å gjenta til det kjedsommelige: Det viktige er ikke at folk stemmer, men at de som stemmer faktisk har satt seg nogenlunde inn i og forstår hva de stemmer på (og like viktig: hva de velger vekk). Når man sier som i artikkelen at «En høy valgdeltakelse… Read more »

Fra arkivet