Notiser

Vil doble eiendomsskatten

Formannskapet i Porsanger kommune har i innstillingen til kommunestyret foreslått å doble eiendomsskatten, ifølge Finnmark Dagblad.

Politikerne ønsker økte skatteinntekter slik at de slipper å kutte i skattefinansierte ordninger.

Ved valget for to år siden fikk Høyre og Fremskrittspartiet flertallet i Porsanger kommune. Sosialdemokrater er det dessverre i alle de store partiene!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
8 years ago

Porsanger kommune har i underkant av 4000 innbyggere. Og trues vel i realiteten av fraflytting? Hvilket igjen betyr at brorparten av eiendommer og boliger har lav takstverdi og neppe vil belemres voldsomt av eiendomsskatt uansett hvordan eiendomsskatten innrettes (mest sannsynlig bidrar den i såfall til raskere avfolking). Men se: Den største og rikeste eiendomsbesitteren (og arbeidsgiveren) i kommunen er faktisk Staten. Som ikke kan flytte (staten kan legge ned leirene med tiden, men det bekymrer neppe lokalpolitikerene i dag). Så dobling av eiendomsskatten er vel noe ikke annet enn en metode for å tiltvinge seg økte overføringer fra alle oss… Read more »

Fra arkivet