Ukategorisert

Høyre-ordfører ønsker eiendomsskatt

Hvis Høyre-politikere i relativt små kommuner går inn for eiendomsskatt, blir det umulig å skille Høyre fra Arbeiderpartiet i svært mange norske kommuner.

Det er i kommunepolitikk relativt lite som skiller Høyre fra Arbeiderpartiet, men Høyre-politikere har ofte vært motstandere av eiendomsskatt – selv om det også finnes bevis for det motsatte.

Nå går Høyre-ordføreren i Birkenes inn for eiendomsskatt. Om rådmannens forslag får støtte fra resten av kommunestyret, er i skrivende stund uklart. Det er likevel klart at Arild Windsland går inn for å ta penger fra innbyggere for å finansiere politiske vedtatte ordninger.

Rådmann Gro Anita Trøan har, ifølge NRK, foreslått sju promille i eiendomsskatt. Det betyr maksimal skatt med en gang. Rådmannen har i sitt regnestykke regnet 8000 kroner per hus i Birkenes, og en inntekt på 15 millioner kroner til kommunen.

Mest lest

Arrangementer