Ukategorisert

Gratis barnehage er ikke gratis!

Professor Mari Rege forsvarer ordningen med barnehage, og viser til forskning der barnehage gir gode resultat.

Barnehage var et sentralt tema på NHOs årskonferanse som ble arrangert i går. Kanskje ikke så rart ettersom NHO har foreslått obligatorisk barnehage for alle femåringene i Norge..

Rege kommer med flere barnehageforslag, blant annet å tilby alle fire– og femåringene gratis kjernetid i barnehagen. Å kalle et skattefinansiert tilbud gratis, er veldig misvisende. Dersom foreldre/foresatte ikke betaler for egne barn, er det borgerne som får regningen. Det betyr at penger fra skatter og avgifter blir brukt for å finansiere ordningen. Gratis barnehage er ikke gratis!

I Norge bruker vi sykt med penger på barnefamiliene, gjennom støtteordninger, barnehager, skolefritidsordning, kulturtilbud og grunnskole. Vi bruker så mye skattefinansierte penger på barn, at forslag om nye satsingsområder er motbydelig. Pengene politikerne bruker kommer ikke fra himmelen! Som borger uten barn, ønsker ikke denne skribenten gjennom tvang å finansiere flere ordninger for andre.

Les mer om Mari Rege og barnehager, på nettstedet til Vårt Land.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer