Ukategorisert

Politisk bakvendtland

Overskriften på artikkelen er: «Private vil kjøpe Stavanger og Sandnes ut av kinoen», publisert på Aftenbladet.no.

Ifølge læreboken skal en Høyre-politiker være positiv til salg, mens en Arbeiderparti-politiker skal være langt mer skeptisk. Slik er det ikke i politisk bakvendtland i Rogaland fylke. Der vil Arbeiderparti-ordføreren i Sandnes selge kinoen, mens Høyre-ordføreren i Stavanger vil øke den kommunale eierandelen. Forstå det den som kan.

De to kommunene har fått et brev fra Svensk Filmindustri Kino AS der selskapet varsler et bud på aksjene i selskapet.

SF Kino Stavanger/Sandnes AS blir i dag eid av tre aktører. Svensk Filmindustri Kino AS (49 %), Stavanger kommune (33,15%) og Sandnes kommune (17,85%).

Saken bør være veldig enkel, spesielt for Stavanger-ordfører Christine Sagen-Helgø (H). Staten/kommunen skal ikke være aktører i et konkurranseutsatt område. Rett og slett fordi det er politikerne gjennom staten og kommunen som er regulator og premissgiver for konkurransen.

(Artikkelen på Aftenbladet.no krever abonnement)

Mest lest

Arrangementer