Ukategorisert

Stortingsrepresentant fikk ikke kjøpe tobakk

Overskriften «Stortingsrepresentant fikk ikke kjøpe tobakk» kan bli reell dersom «folket» får bestemme og det blir 20-årsgrense for å kjøpe røyk.

60 prosent av befolkningen mener det bør være 20-årsgrense for å kjøpe røyketobakk og sigaretter. Det viser undersøkelse gjennomført av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), ifølge VG.

Formynderne som støtter Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, har fått vann på mølla av SSB-tallene, tall som viser at én av tre bruker snus eller røyker. Det er flere i gruppen 16-24 år som bruker tobakksprodukter nå, altså i 2013, sammenlignet med tallene fra 2008. Kampanjer og den norske politikken med reguleringer gir ikke ønskede resultat. Dermed ønsker formynderne nye forbud. Igjen kan Liberaleren påstå at reguleringer avler reguleringer!

Myndighetsalderen i Norge er 18 år. Alle som når denne alderen bør vi regne som voksne mennesker. Voksne mennesker bør kunne styre egne liv med den friheten og ansvaret det gir.

Uansett hvilke restriksjoner politikerne setter på tobakksvarer, vil en betydelig del av befolkningen benytte seg av produktene. Det bare er slik og ulovlige rusmidler som narkotika kan være et eksempel i denne sammenhengen.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

En stortingsrepresentant på 18 år blir ikke ansett som gammel nok til å kjøpe Cognac, men hun blir ansett som gammel nok til å vedta en lov som sier at hennes eldre søster på 19 ikke er gammel nok til å kjøpe Cognac…
Og enda er det noen som for ramme alvor påstår at Norge er et sivilisert land. Joda, landet er bra nok – hadde det ikke vært for alle oss nordmenn…

Fra arkivet