Ukategorisert

Et oppgjør mot liberaliseringskulturen

Dersom byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen vil ta et oppgjør med tankegodset om at liberalisering er bedre enn totalforbud, er det en kamp hun vil tape.

Krigen mot narkotika er tapt. Flere land både avkriminaliserer og legaliserer bruk av stoffer som i norsk lovverk går under kategorien narkotika. Politikere som vil fortsette krigen mot narkotika, kjemper en krig det er umulig å vinne. Liberaliseringskulturen vil utvide seg, men at befolkningen blir mer liberal betyr ikke automatisk mer misbruk av narkotika.

–Vi må som partier gå inn og ta oppgjør mot den liberaliseringskulturen vi ser i flere av de politiske ungdomspartiene. Det er viktig å ha nulltoleranse for narkotikabruk. Det er ikke greit at tillitsvalgte i partiet gjør noe som er ulovlig, selv om de mener det burde være lovlig, sier byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen til NRK.

Hun møter trolig motstand mot dette tankegodset i Unge Venstre, som har vedtatt legalisering av cannabis og ungdomspartiet har gode argument i forsvaret av vedtaket.

Hvis byrådslederen vil misbruk til livs, er det en kamp skribenten håper hun vinner. Misbruk, og det er ikke en fasit på hva som er misbruk, er ikke bra. Misbruk av cannabis, brennevin, sigaretter, snus, sjokolade og potetgull, for å nevne noe mange inntar med ujevne mellomrom, kan være farlig. For mye av det usunne er naturlig nok skummelt for personlig helse. Hva som er usunt vil variere, ettersom hvert menneske er unikt.

Skribentene i Liberaleren er eksempler på personer som sprer liberaliseringskulturen, uten at vi bruker stoffer som går under betegnelsen narkotika.

Tags:

Mest lest

Arrangementer