Ukategorisert

Gjentar gammelt forslag

Vil ha forbud mot profitt. For liberalister er forslaget motbydelig, men SV skal ha ros for en konsekvent linje og en politisk kurs som vil få dramatiske konsekvenser for landet.

SV vil gjøre det forbudt å tjene penger på offentlige oppgaver og maner til kamp mot konkurranseutsetting av velferdstjenester, melder P4.

Ideen har vært lansert tidligere, blant annet i juli 2013. Da skrev Liberaleren om SVs profittforbud.

Det er mange private aktører som sørger for skattefinansiert velferd i Norge. Eksempel kan være Hurtigruten ASA sin anløpsavtale med staten til private barnehager. Vi må heller ikke glemme alle helse- og omsorgstjenestene private utfører for politikerne, finansiert av penger fra skattefinansierte budsjett.

SV mener nullprofitt skal sikre at hver skattefinansierte krone som blir bevilget til velferd, går til velferd. Eller beskrevet på en annen måte; Høyres utbytteforbud for skoler, ønsker SV over hele linjen.

Mange private aktører vil ikke satse penger på velferdsoppgaver dersom det blir ulovlig å oppnå gevinst. Det vil være en katastrofe for politikere som ønsker kortere køer og en form for mangfold. Til og med SV vil få et forklaringsproblem om de private barnehagene forsvant.

Tags:

Mest lest

Arrangementer