Ukategorisert

Gir medlemmene mer makt

Flere partier endrer nominasjonsprosessen. Medlemmer får mer makt gjennom blant annet uravstemninger.

Bergen Høyre har startet arbeidet med å lage partiets liste til valget i 2015. Medlemmer har fått beskjed om å melde seg dersom de ønsker å stå på lista. Det er også mulig å spille inn andre kandidater i nominasjonsprosessen.

Nominasjonen vil bli gjennomført i to omganger: I oktober 2014 skal Bergen Høyres representantskap nominere ordfører og byrådslederkandidat. I desember 2014 skal Bergen Høyres representantskap nominere de øvrige kandidater til Høyres liste til bystyrevalget i Bergen.

Det vil bli gjennomført en prøveordning med rådgivende uravstemning for plassene etter ordfører og byrådslederkandidat, det vil si plassene 3 – 10 – altså de forhåndskumulerte.

Oslo Høyre er ett av partiene som har åpnet opp nominasjonsprosessen. At flere følger etter og kanskje videreutvikler nye modeller, er veldig bra. Mange partiorganisasjoner kan gjøre mye for å modernisere egne prosesser.

Mest lest

Arrangementer