Ukategorisert

Må gjennomføre strukturelle endringer

Dersom politikerne skal klare å kutte skattefinansierte utgifter drastisk slik at borgerne får beholde mer av egne penger, må strukturelle endringer bli gjennomført.

FpU har på initiativ fra Aftenposten funnet frem 20 budsjettmilliarder til finansminister Siv Jensen.

20 milliarder kroner kan virke mye, men satt i sammenheng med et statsbudsjett er 20 milliarder kroner omtrent som smuler å regne. Den samlede skatteinngangen i 2012 var for eksempel 849,6 milliarder kroner, for å sette 20 milliarder kroner inn i et perspektiv.

Med strukturelle endringer mener skribenten å ta grep der de store pengene blir brukt i staten/offentlig sektor. Støtteordninger/trygder, barnehage, skole og helse er naturlige ingredienser i en debatt om strukturelle endringer for å kutte skattefinansierte utgifter.

På Stortinget er det i denne valgperioden ingen av partiene som vil kutte merkbart i statsbudsjettet. Derfor vil for eksempel mange stortingsrepresentanter ha problem med å overgå kuttforslagene FpU har kommet med. Det er trist, for vi snakker kun om 20 milliarder kroner.

Mest lest

Arrangementer