Ukategorisert

Latterlig mange Ja-stemmer i Høyre

Som Liberaleren har skrevet tidligere, er det trolig et flertall på Stortinget for Oslo 2022.

I Høyre er det mange representanter som sikrer et fertall i nasjonalforsamlingen. Om flertallet får blomstre, får vi vite når regjeringen fremmer saken om ubegrenset statsgaranti. Det skjer denne høsten.

Aftenposten har vært i kontakt med Høyres stortingsrepresentanter. 25 av disse er positive til et skattefinansiert OL. Bare 10 av representantene ligger an til å si nei til OL, ifølge artikkelen.

Høyre ønsker å fremstå som nøktern i økonomiske spørsmål, men ja til en ubegrenset statsgaranti er alt annet enn forsiktig bruk av skattefinansierte penger. Det kan ende med en katastrofe, uten at verken tilhengere eller motstandere vet fasiten i dag. Det vi vet, er at OL kommer til å kaste skattebetalerne mange milliarder kroner og mye av pengene har dårlig valuta.

Høyres sjel bør gi OL-nei. Mange av dagens stortingsrepresentanter gir blaffen!

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Thor Børresen
Thor Børresen
7 years ago

Hva er det som er latterlig med at Høyres Stortingsgruppe følger et ønske fra idrettsbevegelsen og en klart flertall i folkeavstemningen i Oslo? Det koster penger, men det er altså ikke penger ut av vinduet. Det ligger elementer av byutvikling og utbygging av infrastruktur i hele landets hovedstad i dette. Og det ligger idrettsanlegg her. Og så ligger det de Olympiske og paralympiske leker med de ringvirkninger de har, dugnadsånd, turisme og næringsutvikling. Selve arrangementet vil gå i balanse eller overskudd (basert på tidligere erfaringer), men infrastrukturen koster noe. Jordal Amfi, som ble bygd i 1952, er fortsatt vår fremste… Read more »

Konrad
7 years ago

Infrastruktur og idrettsanlegg utgjør kanskje 4-6 mrd av totalkostnad på 30-40 mrd. Hvorfor skal man bruke 30 mrd for å få idrettsanlegg (som man kanskje ikke har bruk for) til 4 mrd? Oppgradering av T-bane bør skje uansett.

Thor Børresen
Thor Børresen
7 years ago

Nå overdriver du kanskje totalkostnaden samtidig som du undervurderer infrastrukturbiten.
Selve arrangementet forventes å gå i balanse elelr til og med pluss. Det klarte man også i Vancouver til tross av finanskrisen.

http://www.dagbladet.no/2013/07/13/kultur/meninger/hovedkommentar/kommentar/ioc/28179719/

http://www.nrk.no/ytring/mytene-og-sannheten-om-ol-1.11198961

Konrad
7 years ago

Partsinnlegg fra Inge Andersen er vel ikke stedet å lete etter nøkterne fakta. BT skriver 5/9: «OL-KUTT: Nye idrettsanlegg er blitt brukt som hoved­argument for å søke OL i 2022. Etter gårsdagens kuttrunde viser tallene at bare 6,5 prosent av OL-kostnadene går til dette formålet. Potten til nye anlegg utgjør i rene penger 1,8 milliarder kroner. -?OL er en dyr måte å skaffe seg nye idrettsanlegg på. Det som koster penger, er å arrangere OL og å lage en idrettsfest, sier forsker Jon Teigland.» Det er gjennomføringen som koster. OL2022 planlegger å bruke like mye på seremonier som på nye… Read more »

Thor Børresen
Thor Børresen
7 years ago

Politikerne kan gjøre det, men gjør de det? Nei. Her har vi et prosjekt som idrettsbevegelsen går inn massivt inn for og som hovedstaden i folkeavstemning med stort flertall har sagt ja til. Da bør Stortinget klare å prioritere å bruke 2 promille av statsbudsjettet på dette. Arrangementet gir god Norgesreklame, det gir nye anlegg (Jordal Amfi fra 52 er fortsatt vår hovedarena i hockey), nødvendig infrastruktur og har også gode byutviklingselementer. Dessuten viser erfaringene fra tidligere OL at det ikke er selve «festen» som koster. Selv under økonomiske krisen klarte Vancouver å gå i balanse i 2010 og London… Read more »

Fra arkivet