Ukategorisert

Kommunesammenslåing i Finnmark

Dersom det er oppslutning om kommunesammenslåinger i Finnmark, bør det også være det i andre områder av Norge.

I formiddag gikk startskuddet for kommunesammenslåingsprosessen i Norges nordligste fylke.

Finnmark er et spesielt område med stort areal, men lavt folketall. Det bor cirka 75 000 mennesker på 48 615,96 km². Det er langt mellom rådhus, skoler og helseinstitusjoner i de 19 kommunene i fylket.

Dagens møte er en del av prosessen kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har startet for å få robuste kommuner. Det er Fylkesmannen i Finnmark, KS Finnmark og regionrådene som har gått sammen om møtet i Honningsvåg. Ordførerne, rådmennene og opposisjonslederne i alle kommunene i Finnmark er invitert til konferansen i Honningsvåg.

Det skal bli spennende å se om det er stor enighet mellom kommunene i Finnmark når det gjelder spørsmålet om kommunesammenslåing.

Civita har laget en omfattende rapport om kommunesammenslåinger.

Mest lest

Arrangementer