Ukategorisert

Politikerne må prioritere!

Byråd Kristoffer Kanestrøm (FrP) i Tromsø bør ta en prat med byrådslederen i Oslo.

Det er ikke veldig mange kutt regjeringen har foreslått i sitt forslag til statsbudsjett for 2015. I forslaget bruker regjeringen for eksempel 164 milliarder oljekroner, altså en økning på 17 milliarder kroner.

Ett av kuttforslagene er ordningen Den kulturelle spaserstokken. Dette kuttet skuffer Kristoffer Kanestrøm. Han er ifølge iTromso.no ikke fornøyd med forslaget.

Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo, har kommentert Den kulturelle spaserstokken på denne måten via Twitter.com:

— Er det kun ved statlig ordning at gode ting kan skje? Oslo hadde flott kulturprogram på sykehjem lenge før staten kom med spaserstokken sin, ifølge byrådslederen i hovedstaden.

Den eneste i komiteen i Tromsø som stemte mot forslaget om å videreføre ordningen, var Høyre-politiker Magnus Mæland.

–Jeg støtter ethvert tiltak som senker statens utgifter. Selvsagt ser jeg de negative sidene med å kutte ut ordningen, men med mindre noen kommer med forslag til hvor vi heller kan kutte de 30 millionene, tar jeg ikke slike innvendinger seriøst, forklarer Mæland, ifølge iTromso.no.

FrPere har mye å lære. Skal det være mulig å redusere skatter og avgifter eller betydelig større satsinger på utvalgte områder i offentlig sektor, må det foretas kutt. Det er ikke mulig over tid å bevilge ubegrenset med penger over politisk vedtatte budsjett. Det skjønner Høyre-mannen Magnus Mæland, mens Kristoffer Kanestrøm sliter litt med denne delen av politikken.

De små kuttene regjeringen har lagt inn i statsbudsjettforslaget, viser at regjeringen/regjeringspartiene sliter med å redusere skattefinansierte utgifter. Liberaleren tenker på kuttlisten FpU-lederen «overleverte» finansministeren. Ikke en gang han klarte mye over 20 milliarder kroner i kutt og når en FpU-leder ikke klarer mer, har vi et seriøst problem. For ordens skyld; 20 milliarder er veldig lite satt opp mot et statsbudsjett.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] Source:: Politikerne må prioritere! […]

Atle Simonsen
Atle Simonsen
7 years ago

Jeg skulle klart å kutte 200mrd jeg. Nå var det på en utfordring fra Aftenposten til konkrete kutt jeg fant 20 mrd i løpet av en liten time.

Fra arkivet

 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.