Ukategorisert

Politikerne må prioritere!

Byråd Kristoffer Kanestrøm (FrP) i Tromsø bør ta en prat med byrådslederen i Oslo.

Det er ikke veldig mange kutt regjeringen har foreslått i sitt forslag til statsbudsjett for 2015. I forslaget bruker regjeringen for eksempel 164 milliarder oljekroner, altså en økning på 17 milliarder kroner.

Ett av kuttforslagene er ordningen Den kulturelle spaserstokken. Dette kuttet skuffer Kristoffer Kanestrøm. Han er ifølge iTromso.no ikke fornøyd med forslaget.

Stian Berger Røsland, byrådsleder i Oslo, har kommentert Den kulturelle spaserstokken på denne måten via Twitter.com:

— Er det kun ved statlig ordning at gode ting kan skje? Oslo hadde flott kulturprogram på sykehjem lenge før staten kom med spaserstokken sin, ifølge byrådslederen i hovedstaden.

Den eneste i komiteen i Tromsø som stemte mot forslaget om å videreføre ordningen, var Høyre-politiker Magnus Mæland.

–Jeg støtter ethvert tiltak som senker statens utgifter. Selvsagt ser jeg de negative sidene med å kutte ut ordningen, men med mindre noen kommer med forslag til hvor vi heller kan kutte de 30 millionene, tar jeg ikke slike innvendinger seriøst, forklarer Mæland, ifølge iTromso.no.

FrPere har mye å lære. Skal det være mulig å redusere skatter og avgifter eller betydelig større satsinger på utvalgte områder i offentlig sektor, må det foretas kutt. Det er ikke mulig over tid å bevilge ubegrenset med penger over politisk vedtatte budsjett. Det skjønner Høyre-mannen Magnus Mæland, mens Kristoffer Kanestrøm sliter litt med denne delen av politikken.

De små kuttene regjeringen har lagt inn i statsbudsjettforslaget, viser at regjeringen/regjeringspartiene sliter med å redusere skattefinansierte utgifter. Liberaleren tenker på kuttlisten FpU-lederen «overleverte» finansministeren. Ikke en gang han klarte mye over 20 milliarder kroner i kutt og når en FpU-leder ikke klarer mer, har vi et seriøst problem. For ordens skyld; 20 milliarder er veldig lite satt opp mot et statsbudsjett.

Mest lest

Arrangementer