Ukategorisert

8 år, 9 forfattere og 1,84 millioner kroner

Fortsatt er det uklart om det blir en bok. Dette er ett eksempel på bruk av skattefinansierte penger i Akershus fylkeskommune.

Når Liberaleren trekker frem denne boken, som i utgangspunktet skulle bli brukt som gave til fylkeskommunens forbindelser, er det enkelt for kritikerne å bruke ordet «populister» mot oss. Dette er tross alt et lite prosjekt og småpenger sammenlignet med annet forbruk i offentlig sektor. Eller det bør jo egentlig bekymre langt flere enn Liberaleren. Tenk hvor mange slike småprosjekt som finnes, prosjekt som til sammen sluker store skattefinansierte beløp.

Det er rb.no som forteller deler av historien om prosjektet. Prosjektet startet i 2007, ja du leste riktig; 2007. Da begynte ni forfattere én fotograf og to andre ansatte i fylkeskommunen med boka «Spor i landskapet – et riss av kulturhistorien». Åtte år senere er det fortsatt ikke bestemt om arbeidet skal fullføres.

Politikerne har flere ganger i løpet av årene behandlet denne saken, og sånn går nå dagene for gjengen bak «Spor i landskapet – et riss av kulturhistorien».

Det kunne umulig være et akutt behov for noe som ble igangsatt i 2007 og som fortsatt ikke er avsluttet. Når behovet ikke er stort eller ikke tilstede, bør politikerne, selv med dagens system der mye skal ordnes i offentlig regi, holde seg unna.

Overskriften «åtte år, ni forfattere og 1,84 millioner kroner» forteller det meste om hvor galt det kan gå når politikerne får disponere dine penger.

Mest lest

Arrangementer