Ukategorisert

Liberaleren ser fordelen med vann

Dersom politikerne drakk vann eller ikke deltok på avslutningen, ville regningen blitt mindre. Lavere kostnader på politikeravslutningen ville gitt mer penger til andre formål eller litt lavere eiendomsskatt.

Det er KrFs politiker Otto Strand som reagerer på at politikere får servert alkohol når det er juleavslutning. Selv om den politiske juleavslutningen varierer en del i Norge, er det mange av kommune- og bystyrene som inviterer representantene til mat og drikke etter det siste møtet før jul. Strand har ikke noe imot dette, han er bare veldig imot at politikerne drikker alkohol på skattebetalernes regning.

–Det er en fin tradisjon, og markerer på hyggelig vis at vi er gjennom et nytt år med politikk i kommunestyret. Det ufine med tradisjonen er at jeg, og andre politikere, får tilbud om to enheter alkohol, altså to flasker øl, to glass vin eller to glass med sterkere drikkevarer, sier Strand til Finnmarken.

Kommuner som inviterer til hyggelig sosial sammenkomst, bør kunne servere moderate mengder med alkoholholdig drikk – altså for eksempel øl og vin. Få tar skade av et glass vin til maten med ujevne mellom og vin passer ganske godt etter timer med slit i forbindelse med budsjettarbeidet.

For ordens skyld; det er ikke juleavslutningen med alkoholservering for politikerne som har rasert økonomien i kommunen din. Bare sånn at det er nevnt.

Mest lest

Arrangementer