Ukategorisert

Oslo-politikerne kan bli avhengige av pengene

Dersom det blir innført eiendomsskatt i Oslo etter valg 2015, vil politikere fra samtlige parti i bystyret trolig bli avhengige av pengene skatten gir.

Det er mulig å se det i mange kommuner. Når eiendomsskatt først er innført, er det veldig vanskelig å avskaffe skatten. Ofte blir grunnlaget for skatten økt, fordi politikerne trenger mer penger. Eiendomsskatten blir fort en sovepute for politikere som bør kjempe for å effektivisere driften.

Oslo Arbeiderparti markedsfører, gjennom blant annet VG, at partiet vil ta inn tre milliarder kroner i eiendomsskatt.

I et Oslo-budsjett bør det være rom for å flytte på store pengebeløp. Hvis Oslo Arbeiderparti vil øke den finansielle satsingen på eldreomsorg og barnehager, må det være rom for slike prioriteringer innenfor dagens rammer.

Synliggjør forskjellene
Det er én stor fordel med at Arbeiderpartiet klart og tydelig lover eiendomsskatt i Oslo. Forskjellene mellom partiene, eller blokkene, blir synliggjort og velgerne får klare alternativ mellom partier som stiller til valg i september.

Liberaleren heier på partiene som ønsker å redusere skattefinansierte utgifter slik at behovet for skatt blir minst mulig.

Skulle Arbeiderpartiet vinne valget og eiendomsskatt blir innført i Oslo, er det særdeles viktig at opposisjonen i neste periode lager budsjettforslag med en utgiftsside som gir kutt i eiendomsskatten. Det er trolig Høyre og FrP som må sørge for at Oslo ikke blir avhengig av unødvendige penger, tatt fra borgere.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Voodoo-king
Voodoo-king
7 years ago

Det er bra at Arbeiderpartiet lover eiendomskatt i Oslo?? Nei ærlig talt denne bad cop good cop rutinen er det ingen grunn til å falle for, om venstresiden går fra å være blodrød til en farge som er enda rødere en blodrød så betyr ikke det at det finnes et reelt alternativ. Et reelt alternativ til dagens sosialistiske styre kan kunne komme fra høyresiden om den faktisk beveger seg til høyre og ikke står og stamper helt opp mot 16 meteren på venstre banehalvdel. Angrep er ikke det beste forsvar! eller er det omvendt? Det er ingen grunn til at… Read more »

Fra arkivet