Ukategorisert

Dette burde vært høyresidens sak

Å endre ruspolitikken burde vært høyresidens sak. Å gå til valg på flere skjenke- og salgsbevillinger, samt utvide klokkeslettene for salg og skjenking av alkohol er ikke godt nok.

De store utfordringene i ruspolitikken ligger ikke i alkohol. Å endre store deler av narkotikapolitikken er viktigere, men det er ikke mye nytenking i FrP og Høyre. Vi ser i alle fall ikke mange tegn til nytenking i justisdepartementet eller i Helse- og omsorgsdepartementet.

Venstres partileder Trine Skei Grande snur seg mot Arbeiderpartiet for å få støtte til nye tiltak i ruspolitikken, ifølge Dagsavisen. Hun gjør det fordi Arbeiderpartiet er i bevegelse i ruspolitikken, bevegelser det er vanskelig å få øye på i regjeringspartiene.

Venstre-representantene Ketil Kjenseth, Sveinung Rotevatn, Ola Elvestuen og André N. Skjelstad har levert inn representantforslag for en mer human rusomsorg. Forslagene er ikke Liberalisme, men det er forslag for human politikk.

Politikere fra den såkalte høyresiden bør sette enkeltmenneske i sentrum. Det er god nok grunn til å endre store deler av ruspolitikken.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer