Ukategorisert

Et alternativ til fengsel

Narkotikaprogram med domstolskontroll er langt fra ideelt, men det er bedre enn fengsel.

Politikere fra ulike leire har frontet modeller der rusmisbrukere, uten at Liberaleren har fasiten på hva som er misbruk, blir tilbydd behandling, ikke straff som har vært vanlig i Norge.

SIRUS-forsker Sturla Falck har i en artikkel på Rus & Samfunn, skrevet at det er mulig å gi gjengangere med mange års blandingsmisbruk en reaksjon på forbrytelse som ikke innebærer fengsel, men tilpasset behandling, skole, og arbeid.

Dersom vi skal ta SIRUS-forskeren bokstavelig, har liberale politikere scoret mål på de som kun forsvarer den gamle linjen i narkotikapolitikken.

Les Liberalerens artikkel Viktige forslag om rusomsorg fra Venstre-representanter, publisert i februar i år.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Bjørn Dahl
Bjørn Dahl
5 years ago

Narkotikaprogram med domstolkontroll ville være ypperlig for dem som har gjort seg skyldig i lovbrudd, og hvor avhengighet av rusmiddel åpenbart er årsak til kriminaliteten. Hvis lovbruddet er besittelse av narkotika til eget bruk er praksisen å anse som tvangsbehandling, og dette er ikke noen heldig løsning hvis ikke tvangen har sammenheng med fare for selvmord eller andre psykiatriske årsaker for tvangsbehandling. Problemet i dag er at dem som ønsker hjelp ikke får det. Disse må hjelpes først før man begynner å bruke store midler på å tvangsbehandle folk. Ropet om tvangsbehandling kommer først og fremst fra folk som vil… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.
  • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
    Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.