Ukategorisert

Eiendomsskatt og FrP

Det er så mange FrP-politikere i kommune-Norge som bruker penger fra eiendomsskatt, at dette bør bli nevnt i debatten om resolusjonen «FrP-kommunen – for en enklere hverdag».

I landsstyrets resolusjonsforslag nummer tre, går FrP igjennom mange ordninger i regi av en kommune. Motstanden mot eiendomsskatt blir beskrevet i resolusjonen, men er FrP-politikerne frihetsforkjempere når det gjelder området eiendomsskatt?

I inneværende periode er det mange FrP-politikere som har brukt penger fra eiendomsskatt i virket som folkevalgt. Det er ikke lenge siden Liberaleren skrev om Liv Røssland, finansbyråd i Bergen, som mener det er umulig å drive Bergen uten eiendomsskatt.

Politikere som mener eiendomsskatt er usosial dobbeltbeskatning bør gjøre det de kan for å fjerne denne skatten. Mange FrP-politikere kunne gjort en langt bedre jobb med å kutte skattefinansierte utgifter i kommunene.

Hele avsnittet om eiendomsskatt, hentet fra resolusjonen «FrP-kommunen – for en enklere hverdag»:
FrPEiendomsskatt
(For større tekst, trykk på bildet)

FrP avholder landsmøte kommende helg.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
6 years ago

Eiendomsskatt er den skatteformen som er mest forenlige med liberale og frihetlige ideer. I pressområder som Oslo drives boligprisene opp og private bytter stadig større pengebeløp, samtidig har kommunen uløste utfordringer. Da er det naturlig å avgiftsbelegge det som mest preger slike pressområder: Eiendom og trafikk.

Voodoo-king
Voodoo-king
6 years ago

Det en skatter får en mindre av, ønsker en at bare rike skal ha mulighet til å bo i oslo og andre «pressområder» må en for all del sørge for å skatte bolig hardt.

Konrad
6 years ago

Voodoo-king: Nei motsatt, nå er det de rike som blir mest subsidiert pga den gunstige skatteordningen for privatbolig. Skatt eller avgift på bolig (eiendomsskatt er egentlig en avgift) vil bli særlig merkes for de rikeste.

Voodoo-king
Voodoo-king
6 years ago

Boligeiere blir ikke subsidiert, bolig til eget formål blir bare skattet litt mindre hardt enn annen kapital. Det er uansett slik at jo mer en skatter bolig jo færre boliger vil det bli bygget, selvsagt finnes det også andre grunner til at det bygges for få boliger i pressområder som unødvendige miljøkrav og restriksjoner på hvor høyt det kan bygges for å nevne to eksempler. For at ikke bare rike skal ha mulighet til å bo i oslo og andre pressområder må det altså på sikt bygges mer. For at det skal bygges mer gitt at mer bygging ikke holdes… Read more »

Fra arkivet