Ukategorisert

Vil øke sukkeravgiften

Avgifter blir brukt for å regulere forbruk, men også for å finansiere en gigantisk stat.

Kun fantasien setter grenser for hva det er mulig å skattlegge. Plastposer er ett eksempel. Gamle SFT mente plastposer var et lite miljøproblem, men likevel har det vært fremmet forslag om betydelige avgifter på slike poser.

Mandag ettermiddag ble det kjent at Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helse- og omsorgstjenesten, foreslår økt avgift på sukkerholdige matvarer i Norge. Økt avgift skal visstnok forebygge fedme hos barn og ungdom.

Det hadde vært fint om noen fremtredende politikere tok kraftig til motmæle mot rådet. Protester mot formynderpolitikken bør mane til at mennesker tar ansvar for egne handlinger. Vi kan ikke og bør ikke regulere alt mennesker liker, eller liker for mye.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer