Ukategorisert

Ba helseministeren komme seg hjem

FpU-leder Atle Simonsen bruker en argumentasjon alle politikerne på den såkalte høyresiden bør bruke. Ungdomspolitiker ja, men Simonsen er den i regjeringspartiene som opptrer som voksen i debatten om tobakk.

Helseminister Bent Høie (H) er i Paris på et møte om standardiserte tobakkspakninger, meldte dagbladet.no mandag ettermiddag.

Helseministeren har gjort standardiserte tobakkspakninger til en fanesak for en regjering som bør forsvare frihet og eiendomsrettigheter. Dagens regjering består av Høyre og Fremskrittspartiet, de to såkalte høyrepartiene på Stortinget. Hvis ikke Høyre og Fremskrittspartiet kan innta prinsipielle standpunkt, hvem skal da gjøre med nåværende stortingssammensetning?

FpU-formannen mener standardiserte tobakkspakninger er dårlig politikk og han argumenterer godt for seg.

–Det handler om en produsents eiendomsrett til sitt eget varemerke. Vi i FpU syns det er dumt at Høie vil innføre et forslag som griper så langt inn i eiendomsretten og som ikke engang Jonas Gahr Støre vurderte som helseminister. Hvis man først skal gjøre noe som bryter med ens prinsipper, må det være i det minste ha en positiv effekt. Det er ikke tilfelle i denne saken, sier Simonsen til dagbladet.no.

Simonsen viser til en studie fra London Economics i 2013 om antall røykere i Australia. Uansett hva studien hadde vist, bør politikere på høyresiden forsvare eiendomsrettighetene.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.