Ukategorisert

Slipper å betale tv-skatt

Personen denne artikkelen handlet om slipper å betale tv-skatt, selv om vedkommende i sommer for første gang fikk krav fra Norsk Rikskringkasting as, Lisensavdelinga.

Kravet kom fordi lisensavdelingen hadde mottatt melding fra Canal Digital om at vedkommende i Liberalerens redaksjon abonnerte på fjernsynssignaler. Det ble sendt klage på kravet. Fredag formiddag kom svaret fra Norsk Rikskringkasting as, Lisensavdelinga.

— På grunnlag av din melding om at du ikke har fjernsynsmottaker i bruk er lisensen avsluttet i vårt register. Vennligst se bort fra tilsendte faktura, kravet er frafalt, ifølge saksbehandleren som har undertegnet brevet fra Norsk Rikskringkasting as, Lisensavdelinga.

I brevet blir gjeldende politikk slått fast. Mennesker som ikke har fjernsynsmottaker skal ikke betale tv-skatt. Med fjernsynsmottaker mener lisensavdelingen blant annet TV, DVD/video m/tuner, satellittmottaker, dekoder, PC med TV-kort/tuner og lignende.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
5 years ago

Det er da i og for seg ingen stor overraskelse? Om man ikke er besittelse av mottakere som omfattes av forskrift om fjernsynsmottakere mm., er man heller ikke pliktig til å betale lisens.

Enkel sak, også for lisensavdelingen.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
    Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
  • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
    Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
  • DødsstraffDødsstraff
    Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?