Ukategorisert

Partilederdebatt i lokal valgkamp

I dag starter valgkampen for alvor på tv.

De neste ukene vil politikerne prøve å kapre så mange velgere som overhode mulig. Mange av de politiske partiene prøver å kjøpe store velgergrupper med skattefinansierte penger, og bruker retorikk som skaper avstand mellom partiene og de politiske alternativene.

Faktumet er at de største partiene er veldig like i praktisk politikk. I mange fylkesting og kommunestyrer er det lite som skiller Arbeiderpartiet fra Høyre og FrP fra SV.

NRK starter med partilederdebatt på NRK1 i kveld klokken 21:30. Litt synd egentlig at partilederne og stortingspolitikerne får så stor plass i valgkampen. Det er tross alt et lokalvalg! I lokalvalg kan naboen som stiller til valg for Arbeiderpartiet eller Høyre være langt mer interessant enn Jonas Gahr Støre og Erna Solberg.

Bort med rikspolitikerne
De som ønsker mindre fokus på partilederne og rikspolitikerne, bør jobbe for et system der hver enkelt kommune får bestemme egen valgdag – gjerne innenfor en periode fastsatt av Stortinget. Dersom Alta har valg i mars og Stavanger i november, vil det bli umulig med en vellykket sentralstyrt valgkamp noen uker om høsten hvert fjerde år.

Tags:

,

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
    Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Klarer vi oss uten politikerne? Per og Pål – en historieKlarer vi oss uten politikerne? Per og Pål – en historie
    Har du tenkt på forskjellen mellom livet du lever og livet politikerne har valgt å leve?