Ukategorisert

Mistillit mot ordføreren? Javel!

Kommunestyrerepresentantene eller befolkningen kan være så misfornøyde som bare det, men den politiske ledelsen blir sittende i kommuner som driver etter formannskapsmodellen.

Et flertall i kommunestyret i Vestby har vedtatt mistillit mot ordfører John Ødbehr (H), men vedtaket betyr lite eller ingen ting – bortsett fra symbolpolitikk i valgkampen.

Årsaken til vedtaket er høye mobil- og dataregninger gjennom mange år, ifølge NRK. Dersom ordføreren er kostbar for kommunen, burde et flertall ha grepet inn for lenge siden og lagt om telefon- og dataordningen for den politiske og administrative ledelsen i kommunen.

Det er viktig, og spesielt i formannskapsmodellen, at partiene nominerer de dyktigste kandidatene foran valg. Når velgerne har valgt kommunestyret bør det være sterkt fokus på konstitueringen i partiorganisasjonene. Det er nemlig nesten umulig å bli kvitt udugelige politiske ledere midt i en valgperiode.

Fra arkivet

Arrangementer

  • Mont Pelerin Society - Oslo 2022
    • 04/10/2022 - 08/10/2022
    • Oslo
  • LibertyCon 2022
    • 14/10/2022 - 15/10/2022
    • Miami