Ukategorisert

Når eiendomsskatt blir innført

Selv om partiene som forhandler i Oslo er enige om å innføre eiendomsskatt, har de ulike modeller for skatten.

Spørsmålet om eiendomsskatt ligger på bordet i forhandlingene mellom Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne. Uansett hvilken modell som blir innført, vil det gi penger i kassen som politikere blir avhengige av.

Når eiendomsskatt blir en fast del av inntektssiden i Oslo-budsjettet, vil det bli vanskelig for politikere, også Høyre-politikere eller kanskje spesielt Høyre, å avskaffe skatten. Kutt i eiendomsskatt når skatten er innført betyr redusert inntekter, og reduserte inntekter kan bety kutt i skattefinansiert velferd. Ingen av partiene vi kjenner fra den norske debatten er spesielt flinke til å kutte i skattefinansiert velferd.

Det er ikke umulig å avskaffe eiendomsskatt når skatten er innført, men det har vist seg veldig vanskelig.

Det er 355 av 428 kommuner som allerede har innført eiendomsskatt, ifølge tall fra august 2015.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer