Ukategorisert

Nei takk til lokale etiske retningslinjer

Ingen av lokalpolitikerne i Norge bør signere eller godta lokale etiske retningslinjer vedtatt av kommunestyret. Ingen folkevalgte organ bør vedta egne etiske retningslinjer som begrenser politikerne.

Ettersom vi har mange merkelige kommuner og illiberale politikere i Norge, kan det være gjort fryktelig mange dårlige vedtak opp igjennom årene. Vedtak som begrenser friheten en politiker skal ha. Det nasjonale regelverket er mer enn godt nok, blant annet for å ivareta taushetsplikten.

I Gol kommune er det debatt mellom Arbeiderpartiet og Venstre. Varaordfører Hallvor Lilleslett (V) nekter å godta krav om lojalitet, krav kommunen stiller til han som lokalpolitiker. Langt flere bør gjøre som Lilleslett og det bør skje helt uavhengig av partimedlemskap.

I Gol handler erklæringen for politikerne blant annet om «Å vise respekt i mi omtale av kommunen». Ingen sitter på en fasit over hva som er respektfull omtale av egen kommune!

Gol kommune har lagt ut en lydfil fra en interpellasjon Hallvor Lilleslett fremmet i kommunestyret den 15. desember 2015. Lydfilen inneholder spørsmål fra Lilleslett og svar fra ordfører Heidi Granli (Ap).

Liberale kommunepolitikere i hele landet bør gå til verbal krig mot lokale etiske retningslinjer vedtatt av eget kommunestyre. Slike retningslinjer er makkverk! Retningslinjene er ikke verdt papiret det er skrevet på.

Ja til mangfold, høylytte politiske debatter og mange forslag i folkevalgte organ!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer