Ukategorisert

Kjemper for sedvanegoder

Denne uken ble det kjent for store deler av Norge, at fagforeningene i Tønsberg kommune går rettens vei for å få tilbake fri på sankthansdagen 24. juni.

I en samfunnsdebatt der mange forskjellige stemmer tar til ordet for å effektivisere offentlig sektor, altså bruke skattefinansierte penger på en bedre måte, er komisk et passende ord i beskrivelsen av fagforeningenes kamp.

Fridagen i Tønsberg ble fjernet i 2010 og erstattet med en kompensasjonsordning som ble sagt opp i 2013. Sankthansfridagen dunstet dermed bort, ifølge Tønsberg Blad.

Det er noen som støtter kampen offentlig. På Tønsberg Blads Facebook-side har Liselotte Aune Lee lagt igjen en kommentar:

–Synd denne fine Vestfold-tradisjonen blir borte. Før var «alle» på strendene eller på fjorden St. Hans, og hadde god tid i sommernatta. Butikkene var stengt. Lokal kultur som ble lagt merke til. Den gangen var Tønsberg virkelig en pulserende kystperle 23.-24./6, har Lee skrevet på Facebook.com.

Liselotte Aune Lee har muligens rett i at dette var en fin tradisjon, men det er noen som finansierer kommunene og offentlig sektor. Det er alle som betaler skatter og avgifter. Det er ikke spesielt morsomt å betale for sedvanegoder, selv om kommunalt ansatte mener de fortjener godene.

Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant for Høyre, har en treffende kommentar til saken på egen Facebook-profil:

— Offentlige ansatte gjør sitt aller, aller ytterste for å bevise at de bruker skattepengene dine med respekt for din arbeidsinnsats.

Dette er en meget treffende Nordby Lunde-kommentar!

Mest lest

Arrangementer